2013.01.17. 14:05
Zabpehelylisztes nokedli túróval kaporral és sonkával
Jelentem elkészültem az ebéddel, kb 10 perc alatt kész lett, de ennek a töredéke alatt begyűrtem :D Kevesebb lett belőle, mint amennyi elképzeltem, kicsit meg is ijedtem, hogy nem fogok jól lakni vele. De tévedtem, azért a nokedli telít rendesen :) Véleményem szerint nagyon tuti lett, elég merész vállalkozásnak tűnt, de aki érez magában bátorságot hozzá, ajánlom, hogy próbálja ki mindenképp! :)
Hozzávalók:
- 40 g zabpehelyliszt
- só
- langyos víz
- 2 szelet csirkemell sonka
- 2-3 kiskanál natúr joghurt
- szárított kapor
- 100-120 g zsírszegény túró
A zabpehelylisztből, sóból, langyos vízből sűrű nokedlitésztát készítünk. Forrásban lévő sós vízben kiszaggatjuk, ahogy a nokedlit szoktuk :) Amíg fő (pár perc), elkészítettem a natúr joghurtos öntetet. Natúr joghurt, szárított kapor, só, bors és kész is. 2 szelet csirkemell sonkát kis kockákra vágtam, olaj nélkül megpirítottam. Amikor megfőtt a tészta, leszűröm, kevés hideg vízzel leöblítem és a tányér közepére borítom. A tetejére morzsolom a túrót, meglocsolom az öntettel, és ráhalmozom a pirított sonkát! :)
A holnapi napom elég húzós lesz. Egész nap szinte itthon sem leszek, úgyhogy este össze kell állítanom a holnapi étrendet, megcsinálni, és bedobozolni :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.